Welkom op de website van Woef-Chi acupressuur,

hondenmassage, Chinese kruiden,bachbloesem therapie , Homeopathie

en

Body work voor honden en paarden

 

Mijn naam is Anne-Marie Hoogendijk en ik ben gediplomeerd acupressurist voor dieren (opleiding bij tallgrass in Amerika) en hou me bezig met honden en paarden acupressuur en massage. Ik heb de volgende trainingen / opleidingen gevolgd Cranio sacraal therapie, Reiki, 4 dimBodywork, Acupressuur, Shiatsu, Orgaan massage, Bach bloesem therapeut, Homeopathie voor dieren , Dieren acupressuur bij Tallgrass in Amerika.

Ik ben dus eigenlijk begonnen met het behandelen van mensen maar over gegaan naar honden en paarden. Eerst mijn eigen honden en later die van vrienden en kennissen. Vandaar uit is deze praktijk ontstaan.   

Het is een totaal andere manier van naar uw dier kijken en behandelen. Er wordt tijdens een sessie gebruikt gemaakt van diverse technieken die meestal hun oorsprong vinden in de oosterse geneeskunst zoals:

Shiatsu, acupressuur, orgaanmassage, algemene lichaamsmassage, Cranio Sacraal therapie en Reiki, eventueel Chinese kruiden , Bach bloesems en homeopathie om uw dier zo goed mogelijk te kunnen helpen

In de oosterse geneeswijze gaat men uit van energie stromen in het lichaam die in balans moeten zijn , als er een verstoring is in de energie stromen kunnen klachten / ziekte ontstaan waardoor het lichaam niet meer optimaal kan functioneren. Het gehele lichaam moet dus in balans zijn om optimaal te kunnen functioneren en te presteren. Ik kijk dus ook naar het gehele dier en niet alleen naar de klacht. Klachten zijn vaak een symptoom waarvan de oorzaak ergens anders in het lichaam gelegen kan zijn.

Vandaar dat ik ook zo veel mogelijk informatie wil hebben over het dier , gedrag, hoe hij leeft , voeding, activiteiten van het dier , of de eigenaar veel thuis is of juist niet , voorgeschiedenis, of hij al van pup af aan bij u is, herplaats hond enz, enz.

Tijdens een behandeling probeer ik de balans te herstellen en zo optimaal mogelijk te krijgen.

Vaak zijn er meerder behandelingen nodig , en u leert zelf ook wat handelingen aan, zodat u verder kunt gaan met de hond in de thuis situatie. De 2e behandeling zal dan nog veel effectiever zijn omdat de hond meer gewend is aan de benadering en zijn lichaam ook sneller zal reageren op bepaalde aanrakingen, druk punten.