Acupressuur voor de Senior Hond

 

Met het ouder worden van de hond komen er vaak toch wat ouderdoms kwaaltjes om de hoek kijken zoals ondermeer artrose.

Er zijn wat acupressuur punten die we in kunnen zetten om er voor te zorgen dat de oudere hond zich beter voelt , zich makkelijker kan bewegen.

Voor u dit gaat doen of laten doen overleg altijd even met uw eigen dierenarts.

 

De punten de we speciaal gebruiken bij oudere honden hebben invloed op

 

Onze oudere hond wil nog steeds alle leuke dingen in het leven ondernemen wat ze ook deden in hun jongere jaren , we kunnen hem dus helpen zich beter te voelen en zo nog die zaken te kunnen ondernemen die hem zijn vreugde in het leven geven. Natuurlijk met mate en wel de leeftijd en zijn mogelijkheden in de gaten houden.

Door de behandeling wordt het nog niet ineens een jonge hond maar zijn leven kan wel positief be´nvloed worden.

 

Acupressuur kan effectief zijn bij de oudere hond om pijn en stijfheid te verminderen als gevolg van artritis , maar ook bij oudere ouderdoms kwaaltjes.

 

Punten die we in kunnen zetten zijn

 

Ma 36 (maag 36 ) Deze zetten we in om het spijsverterings systeem te ondersteunen en te zorgen voor een optimale opnamen van de voedings middelen, zorgt ook voor een beter energie voorziening in het lichaam waar door de hond weer wat actiever gaat worden, dus bijvoorbeeld weer mee uit wil op een wandeling en daar ook meer plezier in heeft.

Gb 34 (Galblaas 34 ) Be´nvloed en versterkt de flexibiliteit van pezen , banden en gewrichten, bovendien ken het atrofie van de zachte weefsels tegen gaan / verminderen


Ni 3 ( Nier 3 ) Brengt voort de oorspronkelijke essentie en energie van het dier en ondersteund zo zijn constitutie. Dit punt passen we ook vaak in de winter periode toe om essentiŰle energie toe te voegen in deze fase.

 

 

Meer informatie over hoe de punten te gebruiken neem even contact op

 

Terug