Allergie bij honden  - Acupressuur kan helpen

 

In het voorjaar leven vaak allergie weer op bij honden. Het is heel vervelend om je hond te zien die constant aan het jeuken is of problemen heeft met zijn ademhaling ten gevolgen van een allergie.

Van uit de TCM (traditioneel Chinese medicijnleer) gezien zijn allergieŽn een oorzaak van het immuun systeem. Een acupressuur behandeling is dan ook gebaseerd op het versterken van het immuun systeem van de hond om zo de allergie de baas te worden.

Er zijn een aantal type allergie die we vaak terug zien in honden namelijk :

Vaak zie je deze allergie ontstaan of verergeren in het voorjaar en najaar omdat dan vaak boom, gras zaad en pollen meer aanwezig zijn.

Als u uw hond verdenkt van een allergie neemt u als eerste contact op met uw dierenarts om zijn of haar mening te horen , en om u te laten helpen er achter te komen waar de hond een allergie voor heeft.

De oplossing kan soms heel simpel zijn door het toedienen van extra omega 3-6 vetzuren, vitamine A,E, Zn, en Biotine dit zijn natuurlijke supplementen die als een 1e lijn buffer kunnen zorgen voor verschillende soorten huidproblemen.

Wanneer je weet waar de hond allergie voor heeft / op reageert probeer dan contact met die allergenen zo veel mogelijk te voorkomen.

Veel voorkomende stoffen waar een hond allergie voor kan ontwikkelen zijn:

En zo is er nog veel meer op te noemen natuurlijk

Vanuit een TCM standpunt zijn allergieŽn een gevolg van een afbraak van het immuun systeem. Ze bedoelen dat het lichaam niet langer meer in staat is zich te verzetten tegen bepaalde allergenen omdat het immuun systeem niet sterk genoeg meer is , of over reageert op de allergenen.

Wanneer de natuurlijke balans in zijn lichaam verstoord is kunnen externe invloeden er voor zorgen dat een hond last krijgt van een allergie

Het is dus belangrijk dat we zijn immuun systeem opbouwen en versterken om zo externe factoren minder tot geen kans geven binnen te dringen en zo een allergie te veroorzaken. Maar ook om te zorgen dat hij zijn allergie zelf kan gaan onderdrukken.

Naast het inzetten van acupressuur behandelingen gericht op het versterken van het immuunsysteem is het belangrijk om ook naar het dier zijn levenstijl te kijken, is het voer van voldoende kwaliteit, en geschikt voor hem op dit moment in zijn leven. Krijgt hij genoeg beweging, afleiding en contact met soortgenoten.

Als eigenaar kunt u zelf ook wel dingen doen om te zorgen dat de hond zijn immuunsysteem verbeterde en versterkt.

Er zijn 4 acupressuur punten bekend die een invloed hebben op het immuun systeem ( versterken en stimulatie)  namelijk :

Di 11 (Dikke darm 11)  Verbeterd het immuunsysteem, verminderd jeuken, en is goed voor de huid en ademhalings problemen

Di 4 (Dikke darm 4) Wordt ingezet voor allergie van de huid, Sinus problemen, Invloed op het immuunsysteem

Lo 7 (Long 7) Voor longproblemen en huidproblemen veroorzaakt door een allergie, versterkt het immuunsysteem

Ma 36 (Maag 36)  Werkt preventief tegen allergieŽn, Dit punt wordt gebruikt om de beweging van energie en bloed door het lichaam van de hond nodig voor een goede gezondheid te ondersteunen / verbeteren

Wilt u uitleg hoe deze punten in te zetten op de hond en waar ze precies gelokaliseerd zijn neem dan contact op met mij

Verder kan het inzetten van Chinese kruiden preparaten nuttig zijn bij een allergie

 

Terug